Mary-Anne Oo Week 13
Geplaatst op: 07-01-2018 20:04  

Het voorbeeld van de theezakjes met plastic en papier staat hieronder al genoemd. Hierbij een foto van het restafval dat van een pakje clipper thee overblijft. Zoo jammer maar deze thee komt er dus niet meer in. (Net als yogi en piramide...)


Reacties
Rienke Groot 

Ja zonde. Ik heb de klantenservice van clipper gemaild met de vraag of de verpakking van individuele zakjes niet achterwege kan blijven of op zijn minst van 100% papier gemaakt kan worden. Kreeg een antwoord dat het binnen de marge van het recyclebedrijf valt. In hun ogen kan het dus bij oud papier. Beetje teleurstellend en gemakzuchtig ook. Wel ok dat ze reageerden. Ik had zonnatura ook gemaild met de vraag of hun zakjes wel 100% bio-afbreekbaar zijn (ze zien eruit alsof ze ook geseald zijn, en dus met plastic verweven) maar daar heb ik niks van gehoord.

M. Koster 

Mary-Anne, wat is er mis met de thee van Piramide??

Mary-Anne Oo 

Ik heb ook contact gehad met de klantenservice van de Clipper. Ze gaven aan dat de horeca hierom vraagt en dat ze geen aparte productie stroom voor horeca en particulieren kunnen maken. Heel teleurstellend voor een bedrijf dat zegt 'fair' te zijn. Celestial seasonings leek me met losse theezakjes een goede optie maar ook daar zin er papier en plastic in de verpakking :-( Thee ei werkt wel.

Mary-Anne Oo 

M. Koster, de envelopjes die ik van de piramide had bevatten ook papier en plastic. Ik heb het recentelijk niet meer gekocht, mogelijk is het aangepast. Zou fijn zijn!

M. Koster 

Dank je, ik denk dat het dan niet gaat om de thee van Piramide die ik bij de natuurwinkel haal, daar zitten namelijk geen losse zakjes omheen.

Bekijk weekopdracht